Belföld

Rangos állami kitüntetést adott át Semjén Zsolt egy kínai üzletembernek

Frank Liu Chi-Jen a világjárvány kitörése óta 21 millió egészségügyi védőmaszkot adományozott Magyarországnak.

A magyar-kínai gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fejlesztéséhez hozzájáruló munkája elismeréseként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Magyar Arany Érdemkeresztet adott át Frank Liu Chi-Jennek, a Pápai Hús Kft. tulajdonosának, a Chi Fu Investment Holdings Group cégcsoport elnök-vezérigazgatójának kedden Budapesten, számolt be róla az MTI.

Az üzletember jutalmazásában szerepet vállalt az országgyűlés elnöke, Kövér László, aki kezdeményezte a kitüntetést, ezt követően Orbán Viktor felterjesztése alapján Áder János köztársasági elnök adományozta a magas rangú állami kitüntetést Frank Liunak.

Az Országházban tartott ceremónián Frank Liu érdemei között említették, hogy a világjárvány kitörése óta 21 millió egészségügyi védőmaszkot adományozott Magyarországnak és a külhoni magyar közösségeknek.

Ezért a kormány nevében külön köszönetet mondott a kínai üzletembernek Semjén Zsolt.

Felidézték, hogy 2016 őszén a több mint százéves iparági múltra visszatekintő patinás pápai húsüzem pénzügyi értelemben a klinikai halál állapotába került, 600 munkavállaló és 400 környékbeli sertéstartó beszállító a munkanélküliség küszöbén toporgott, Frank Liu azonban megmentette a céget, gazdaságilag talpra állította.

Miután átvette a kitüntetést, az üzletember elmondta, amit tett, azért tette, mert úgy érzi, hogy a magyarság egy sikerre ítélt nép, mivel minden tragikus történelmi csapás vagy egyéb nehézség ellenére, a magyarok mindig talpra tudnak állni.

Ez egy nagyon vonzó magyar képesség, én pedig különösen szerencsés vagyok, hogy egy magyar talpra állási időszakban válhattam az önök polgártársává

– zárta szavait a Magyar Arany Érdemkereszt újdonsült viselője.

Ajánlott videó