Belföld

Hét év fegyházat kértek a lepsényi férfire, mert fel akarta robbantani a válni akaró feleségét

police.hu
police.hu

Többszörösen minősülő emberölés kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat a Fejér Megyei Főügyészség  azzal a 49 éves lepsényi férfival szemben, aki 2018. december 31-én gázrobbanással próbálta megölni a feleségét Mezőszentgyörgyön.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség hét év fegyházat és hét év közügyektől eltiltást kért a férfira arra az esetre, ha az előkészítő ülésen mindent beismer és nem kér tárgyalást. Hozzátette, ez eddig nem történt meg, mert a férfi tagadta a bűnösségét az eddigi eljárás során.

Az asszony elköltözött a férjétől, amit a vádlott ideiglenesnek tekintett. Amikor a férfi tudomást szerzett arról, hogy a nő házasságuk felbontása iránt keresetet nyújtott be a bíróságra, akkor úgy döntött, hogy a nő által lakott ház szerelvényeinek megrongálásával bírja rá a feleségét a visszaköltözésre. Ennek érdekében a fürdőszoba víz- és gázcsövét megrongálta, azonban a nő a gázszag miatt ezt észlelte.

police.hu

Amikor a férfi azzal szembesült, hogy a nő válási szándéka végleges, elhatározta, hogy a házban gázrobbanást idéz elő, s ezzel a házastársa életét kioltja. Ennek érdekében, amíg a felesége a munkahelyén tartózkodott, másolt kulccsal a házba bement, a gázcsövet átfúrta, a gázcsapot kinyitotta, majd egy égő gyertyát helyezett alá és távozott a helyszínről. A nő hazaérkezése előtt a gáz berobbant, megrongálta a fürdőszoba falait, az ott lévő tárgyakat.

A lakótérbe került gáz megfelelő koncentrációban, elektromos szikra esetén magában hordozta újabb robbanás reális veszélyét. A sértett a házba lépésekor azonban észlelte a gázszagot és elzárta az udvari gázcsapot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik