Belföld

Parányi eszközök, nagyratörő tervek: felfelé ívelő pályán a ceglédi Infineon (x)

Infineon Technologies
Infineon Technologies
A sikersztori mögött automatizált folyamatokat, ökotudatos szemléletet és egy stabil hátterű nagyvállalatot találunk.

Stabil vállalati háttér, multinacionális környezet, környezettudatosság, társadalmi felelősségvállalás és innovatív szemlélet. A munkavállalók ma már egyre komolyabb elvárásokat támasztanak a munkaadók felé, a ceglédi Infineon azonban minden szempontból megüti a mércét.

A Siemens félvezető üzletágából 1999-ben létrejött Infineon Technologies csoport ma már a világ 10 legnagyobb félvezetőgyártója közé tartozik. Nevét az angol infinity (végtelen) és eon (örökkévaló) szavak összerántásával kapta, egyszerre utalva a félvezetőkben rejlő korlátlan lehetőségekre és a cég által képviselt kifogástalan minőségre. A vállalatcsoport hazai telephelye, az Infineon Technologies Cegléd Kft. is hasonló értékeket képvisel.

De mire jók a félvezetők?

Ezek a parányi eszközök az életünk szinte minden részében jelen vannak – anélkül, hogy tudnánk róluk. Félvezetőkből készülnek a korszerű izzók, félvezetőkkel működik az indukciós lap a konyhánkban, ahogyan félvezetők teszik még okosabbá a telefonjainkat és a bankkártyáinkat is. Félvezetők szabályozzák a járművek teljesítményét, amivel munkába járunk, félvezetők gondoskodnak a munkahelyi lift lágy indításáról, félvezetők dolgoznak a szélerőművekben, az orvostechnikai eszközökben, a mezőgazdasági gépekben, és városaink éjszakai fényeit is a félvezetők adják.

Infineon Technologies

Félvezetőkre mindig, mindenhol szükség van, így az Infineon meglehetősen jó helyzetben van, mely a cég széles körű tevékenységének is köszönhető. Ha az egyik területen visszaesik a kereslet, a másik jó eséllyel fellendül, a két, eltérő tendencia pedig kiegyenlíti egymást. Ilyen például az autóipar jelenlegi megtorpanása és – ezzel párhuzamosan – a digitális ipar szárnyalása.

Egy zöldebb jövő felé

A tudatos gondolkodás nemcsak a félvezetők gyártása és alkalmazása során érhető tetten, de az Infineon minden területén visszaköszön – a korszerű munkakörülmények biztosításától egészen a 2030-ra kitűzött karbonsemlegességig. Ez a jövőbe mutató, modern szemlélet a cég által alkalmazott technológiák mellett a vállalat irányítására is igaz. „Igyekszünk figyelemmel kísérni a változásokat. Alkalmazkodunk, új célokat állítunk fel, és megyünk tovább” – fogalmaz Dr. Reinhard Ploss, az Infineon vállalatcsoport vezérigazgatója. Azt, hogy mit hoz a jövő, természetesen senki sem látja előre, egy valami azonban biztosnak tűnik. A ceglédi Infineon most még nagyobb fordulatra kapcsol.

Ha számodra is fontos a környezettudatosság, folyamatos fejlődési lehetőségre vágysz, mi több, szeretnél egy összetartó csapat tagjaként a csúcstechnológia világában dolgozni, és ezzel kivennéd a részed a jövő alakításából, akkor a ceglédi Infineonnál a helyed! Tudj meg többet, és jelentkezz!

További részletek: https://www.infineon.com/cms/cegled/hu/career

Ajánlott videó

Olvasói sztorik