Belföld

Elárulták, miért nem indítja „nagyágyúit” a Fidesz Budapesten

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Interjút adott Fürjes Balázs a Magyar Nemzetnek, amely főleg arról szólt, hogy Karácsony Gergely mennyire rosszul vezeti Budapestet. Ez nem annyira meglepő, de Fürjes szót ejtett arról is, hogy miért veszi le „nagyágyúit” a Fidesz a fővárosban a jövő évi választáson.

Nemhogy leírjuk, hanem éppen hogy felértékeljük Budapestet, amikor csupa olyan ember indul itt, Budán is, akiknek Budapest és Buda a munkája, akik nem fognak részt venni az országos kampányban, akik minden erejükkel ide koncentrálnak. Gulyás és Varga miniszter urak a Fidesz legnépszerűbb országos politikusai között vannak, országos feladatokkal. A kampányban is Záhonytól Hegyeshalomig fogják felszántani a pályát. Vétek lenne őket kivenni az országos munkából. Ugyanakkor kemény csata lesz, minden választókerületben olyan jelölt kell, aki éjjel-nappal jelen tud lenni saját városrészében. Mi Budapesten is győzni szeretnénk, a – remélem – minőséginek bizonyuló cserék is ezt a célt szolgálják.

Ez az érv azért érdekes, mert négy évvel ezelőtt Gulyás és Varga is elindult a budai körzetekben, akkor az országos feladatok nem akadályozták őket ebben.

Kapcsolódó
Fürjes Balázs: Annál nagyobb vitákat nehezen tudok elképzelni, mint amekkorák a Fideszben vannak
Nemcsak hogy nem lehetünk gőgösek, fennhéjázók és kivagyiak, de nem is tűnhetünk annak – mondta Fürjes Balázs arra, mit tanult a Fidesz a 2019-es önkormányzati választáson elszenvedett vereségből. A Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár fogadást kötött velünk, hogy nem lesz főpolgármester-jelölt, emellett interjúnkban beszélt arról is, hogy a Karácsony Gergely-féle budapesti vezetéssel jobb a viszonya, mint látszik, de rosszabb, mint lehetne. Elmondta azt is, hogy aktív éveiben már aligha lesz olimpia Budapesten.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik