Belföld

Egy hónapra bezárt a Nyugati pályaudvar

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Szombattól július 17-ig vonatok se ki, se be.

A 144 éves Nyugati pályaudvaron a tetőszerkezet rekonstrukciója mellett június 19-től július 17-ig kiemelt, átfogó karbantartásokat végeznek.

A pályaudvart szombattól teljesen lezárták, ideiglenesen szünetel a vonatforgalom. 

A MÁV azt írta, a karbantartást azért a vakációra időzítették, hogy a munka minél kevesebb ingázó utazását, napi rutinját érintse.

Javítják a felsővezetékeket, a vágányokat, váltókat cserélnek, megújul az utastájékoztatás, elkezdődik az akadálymentesítés kiépítése, a csarnokon belül és kívül is dolgoznak.

A vasúttársaság azt javasolja, hogy utasazás előtt tervezzék meg az útvonalat, átszállásokat a megújult ELVIRA felületén vagy a MÁV applikáció menetrendi keresőjével.

Aki az esztergomi, váci vonalak térségéből a Volánbusz járatait választja, az segítséget talál a www.menetrendek.hu, valamint a www.volanbusz.hu/hu/menetrendek oldalon is.

A Volánbusz az általa üzemeltetett több autóbuszvonal valamennyi járatán elfogadja a vasúti bérleteket a bérleten szereplő települések viszonylatában vagy részviszonylatában.

A vasúttársaság azt írta, a megváltozott célállomások, átszállási helyek miatt érdemes akár hosszabb eljutási idővel számolni, főleg a korlátozás kezdeti időszakában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik