Belföld

Lelassult a nyomozás a meghalt siklóernyős ügyében, akit a mentést végző helikopter sodort le a fáról

24.hu
24.hu

Lassan egy éve, hogy egy siklóernyős egy magas fán akadt fenn Vértesszőlősnél. A férfit a mentésére érkezett honvédségi helikopter rotorszele sodorta le a fáról. A férfit újra kellett éleszteni, és életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta, de egy hónappal később, a kórházban meghalt.

Az ügy felgöngyölítése valamiért nagyon lassan halad. „Csak több mint hét hónappal a tavaly nyári tragikus siklóernyős baleset után, idén február legvégén rendelt ki a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség igazságügyi műszaki szakértőt. A szakember feladata lett volna többek között megállapítani, milyen műszaki állapotban volt a Honvédelmi Minisztérium (HM) Mi8-as helikoptere, működött-e benne például az a rádió, amivel a pilóta kommunikált a társszervekkel, de a kirendelt műszaki szakértő három hónap hezitálás után, májusban valamiért visszadobta az ügyet; nem vállalta, hogy elkészíti a szakértői véleményt” – értesült a Telex.

A kirendelt igazságügyi szakértőnek 2 hónapja van arra, hogy elkészítse a jelentést, de ezt 1 hónappal meg lehet hosszabbítani. Lényegében példátlan, hogy ezen meghosszabbított határidő végén mondja vissza valaki a megbízást. „Olyan előfordul, hogy a kirendelt szakértő azt mondja, nem ér rá, nem ért hozzá, de azt rögtön jelzi is”, mondja az elhunyt siklóernyős családját képviselő ügyvéd. Így pedig a nyomozás megint egy helyben áll, csaknem egy évvel a baleset után.

Meghallgattak eddig tanúkat, de gyanúsított nincs.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik