Belföld

Vérprofi high-tech körülmények között termesztették a 250 milliónyi drogot

Police.hu
Police.hu

Nem sajnálták a pénzt a beruházásból annak a debreceni és téglási személyekből álló bandának a tagjai, akiknél 250 millió forintnyi drogot találtak az áprilisi kutatások során. Meglett az a több száz milliós gyár, ahol a bűnbanda a marihuánát termesztette.

Az áprilisi akció során összesen 80 kilogramm marihuánát és közel 3,3 kilogramm amfetamint és kokaint foglaltak le a nyomozók, melynek a feketepiaci értéke összesen 250 millió forint. A bűncselekményből eredő vagyon visszaszerzése érdekében, eddig 130 millió forint értékben foglaltak le különböző vagyonelemeket a bűnszervezet tagjaitól.

police.hu

A nyomozók beazonosították a lefoglalt kábítószerek beszerzési forrását, egy kecskeméti zártkerti ingatlant, amely egy 2020-ban épült, könnyűszerkezetes csarnoképület.

police.hu

Az épületben kétszintes, professzionálisan felszerelt, számítógépes rendszer útján távvezérelhető, több ezer marihuána növény termesztésére és feldolgozására szolgáló infrastruktúrát alakítottak ki, amelyet rendőri akció keretében május 21-én számoltak fel az NNI debreceni nyomozói a Készenléti Rendőrség műveleti egységeinek bevonásával.

police.hu

A beltéri, precíziós növénytermeléshez szükséges öntöző, világító és szellőztető berendezéseket távvezérléssel működtették, a növények fejlődését kiváló minőségű talajkeverékkel és tápoldatokkal segítették. A termeléshez szükséges nagymértékű villamosenergia fogyasztás leplezése érdekében a gépek, berendezések működtetéséhez szükséges áram biztosítására saját áramellátó rendszer alakítottak ki, amelyhez több tíz millió forint értékű generátorokot állítottak üzembe. A szintek közötti anyagmozgatás céljára pedig külön liftrendszert építettek ki.

police.hu

A telephelyen folyó illegális tevékenység elfedése érdekében az ingatlant több méteres átláthatatlan kerítéssel vették körbe, és az ott tevékenykedő emberek részére huzamosabb tartózkodásra szolgáló épületrészt is kialakítottak.

Az elsődleges becslések szerint a közel 300 millió forintos beruházással kialakított üzem távfelügyeletére csúcsminőségű kamerákat szereltek fel, és ezek segítségével tudták figyelemmel kísérni a telephelyen folyó tevékenységet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik