Belföld

Vádat emeltek a szentesi bankrabló ellen

police.hu
police.hu

Felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat a Szentesi Járási Ügyészség azzal a 24 éves férfival szemben, aki tavaly decemberben késsel rabolt ki egy bankot Szentesen.

 B. Krisztián december 21-én maszkban, kapucnis felsőben és napszemüvegben jelent meg a Szentes belvárosában lévő bankfiókban, ahol egy ügyfelet késsel fenyegetve követelt pénzt az alkalmazottaktól. A bank ügyintézője ekkor kihívta a pénztárból a kolléganőjét, aki a hátizsákot átvette, majd abba bepakolta a pénztárból a szabadon hozzáférhető összeget, 499 ezer forintot.

Eközben a gyanúsított a kést folyamatosan az áldozata nyakához szorítva sürgette a készpénz átadását, azzal, hogy ha ez nem történik meg, akkor elvágja a torkát. Amikor a kasszás a készpénzt tartalmazó táskával visszatért az ügyféltérbe, és azt átnyújtotta a gyanúsítottnak, a férfi kevesellte a táskában lévő pénzt.

B. Krisztián  továbbra is követelte, hogy a pénztáros nagyobb összegű készpénzt adjon neki át, különben elvágja az ügyfél torkát. Erre a pénztárkezelő közölte a gyanúsítottal, hogy a páncélszekrényt időzár védi, így annak kinyitására várni kell. Ezután a gyanúsított elvette a készpénzt tartalmazó táskát, majd azzal sietve elhagyta a bankot.

Az ügyfél nem sérült meg, a bűncselekménnyel okozott kár pedig az eljárás során lévő lefoglalással megtérült. A fiatal férfi beismerte a bűnösségét a kihallgatása során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik