Belföld

Bringás forradalmat hoz Szegedre a belváros átépítése

CM365 - Magyar Kerékpárosklub Szeged / Facebook
CM365 - Magyar Kerékpárosklub Szeged / Facebook
Alapos ráncfelvarrást kap több belvárosi utca, rengeteg bringasáv létesül, valamint sok egyirányú utcában lehet majd a forgalommal szemben cangázni.

„Az évtized bringás áttöréseként” ír a Magyar Kerékpárosklub Szeged Facebook-oldala arról a nagy felújításról, ami Szegeden készülődik. A jövő héten kezdődik a belvárosi Oskola utca és a Stefánia átépítése, aminek végén a látványtervek alapján széles kerékpársávok létesülnek, hollandiai szintű kerékpáros infrastruktúra lehet a vége. Évek óta megy a tervezés, amibe a Kerékpárosklubot is bevonták. Ennek megfelelően a projekt mérete is bővült:

Csakhogy a projekt nem ennyiből áll! Kerékpársávok lesznek a Híd utcán, a Felső Tisza-parton, kerékpáros nyomok a Tisza Lajos krt. északi részén, a Vörösmarty utcán, körbe lehet majd járni a Széchenyi teret két irányban bringával, és egy csomó utca válik kétirányúvá a biciklizőknek, többek között a régóta várva-várt Szűcs utca is, amivel létrejöhet egy új, bringás sugárút Rókusra.

A felújítás miatt először az Oskola utcát zárják le, ezért a biciklis forgalmat elterelik, a kétirányúvá tett Révai és Béla utcán lehet majd eljutni a Roosevelt térre. A nagy felújításnak honlapot is dedikált az önkormányzat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik