Belföld

Egy MSZP-DK megállapodás ellenére függeszthették fel Molnár Gyulát a szocialisták

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A 168.hu értesülése szerint a szocialisták megegyeztek Gyurcsányékkal arról, hogy a DK-frakcióba ül majd be Molnár.

Mint megírtuk korábban, az MSZP felfüggesztette Molnár Gyula korábbi pártelnök, jelenlegi országgyűlési képviselő párttagságát. A hivatkozási alap az volt, hogy Molnár jelezte, ha ismét nyeri jövőre XI. kerületi központú választókörzetét, a DK frakciójába ül be 2022-ben. Az ok-okozati összefüggések tiszta sort mutattak.

Kapcsolódó
Az MSZP felfüggeszti Molnár Gyula párttagságát
Szakács Lászlót pedig mégsem indítják Komló képviselőjelöltjeként. 

Azonban a 168.hu friss cikke szerint a helyzet összetettebb, mint elsőre látszik, szocialista belső körökből értesültek pár részletről. Ugyanis június 1-jén Tóth Bertalan MSZP-elnök, Karácsony Gergely a Párbeszédtől, valamint Gyurcsány Ferenc DK-vezér aláírt egy megállapodást, ami többek között Molnár Gyuláról is szól.

Magyarán arról van szó, hogy az elég nehezen követhető ellenzéki visszaléptetések és helyezkedések és támogatások közepette az a matek jött ki, hogy Molnár a DK-frakcióba üljön majd be (minden jelöltnek nyilatkoznia kell az előválasztási indulás kapcsán, hogy mely frakciót választaná, ha nyerné körzetét). Tehát Tóth Bertalan aláírt egy megállapodást, ami Molnár sorsát is rendezi, majd felháborodott és a pártja felfüggesztette a képviselő tagságát.

A lap megkereste a szocialista pártot, ha válaszolnak, a 168.hu frissíti cikkét, akárcsak lapunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik