Belföld

„Szájer és Kaleta el tudná magyarázni a különbséget” – reagált az ellenzék a pedofiltörvény elfogadására

A szégyen és a hazugság napjaként is jellemezték a mai napot a képviselők, és a pedofil papok is előkerültek.

Miután az Országgyűlés elfogadta a melegellenessé alakított pedofiltörvényt, a tervezetet megszavazó Jobbik kivételével közös sajótájékoztatót tartottak az ellenzéki pártok.

Az eseményen részt vettek a szavazást bojkottáló DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd képviselői is, rajtuk kívül a parlamenti frakcióval nem rendelkező Momentum is jelen volt. Utóbbi párt tervezi indítani a jövő évi választásokon a jelenleg független Hadházy Ákost, aki a mai parlamenti szavazást a kormány által megírt rossz színdarabhoz hasonlította. A politikus szerint a kormánypropaganda ismét szintet lépett, és egybemosta a pedofíliát a homoszexualitással, akik pedig a törvényt nem szavazzák meg, azokra a kormány nyilvánvalóan azt fogja mondani, hogy a pedofíliát támogatják.

A szocialista Gurmai Zita azt tanácsolta Orbán Viktornak, amennyiben nem tudja mi a különbség egy meleg és egy pedofil között,

kérdezze meg Szájer Józsefet vagy pedig Kaleta Gábort, ők nagyon is el tudják magyarázni.

Gurmai szerint amikor az MSZP-sek bojkottálják a szavazást, akkor Szájer jogaiért is küzdenek, a kormány által elfogadott törvény ellenben „meleg honfitársainkat megbélyegzi és besorolja a pedofilok közé”. A szocialista politikus leszögezte továbbá, hogy pártjának a gyermekek védelme rendkívül fontos, ezért nyújtottak be tavaly a pedofília, a gyermekpornográfia és kiskorúak kihasználásának üldözéséről szóló törvényjavaslatot.

A DK-s Arató Gergely a szégyen napjának nevezte a mai napot, amikor szavai szerint olyan javaslatok sorát szavazzák meg, amelyek nem felelnek meg a parlamenti demokrácia szabályainak, az alapvető emberi jogoknak, a jogállamiságnak, miközben a beterjesztésük módja és a tartalmuk egyaránt felháborító.

Az LMP képviseletében Csárdi Antal arról beszélt, hogy az Országgyűlés olyan törvényeket fogad el, amelyek a gyűlöletre épülnek és számtalan helyen alaptörvény-ellenesek. A párt frakcióvezető-helyettese kitért a bérlakásokról szóló javaslatra, amelynek egyetlen célja, hogy a „haverokat nagyon olcsó pénzért tulajdonhoz juttassa” miközben semmibe veszi a tulajdonhoz fűződő jogokat és a tulajdonhoz kapcsolódó rendelkezési jogokat is.

A kormányzat megpróbálja elhitetni, hogy népszavazás fog dönteni a Fudan Egyetem idehozataláról, de jól láthatóan próbálja előkészíteni a terepet az egyetem számára. A Fidesz-kormányzatnak az a célja, hogy kiszolgálja Kína geopolitikai és gazdasági érdekeit

– tért ki a politikus arra, hogy A Fudan-alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló javaslatot is elfogadták kedden a Parlamentben.

Tordai Bence felszólalásában azt mondta, Orbán Viktor ráront a nemzetre, amikor megbélyegez több százezer magyart és amikor a közvagyont átjátssza a fideszes haveroknak. A Párbeszéd politikusa szerint a pedofil törvény szégyenteljes, és azt a célt szolgálja, hogy elterelje a figyelmet a Fidesz saját pedofil-botrányairól.

 A törvénnyel megpróbálják megvédeni a pedofil papokat is, hiszen az egyház szolgálatában is sajnos sokan vannak, akik a gyerekek sérelmére követnek el szexuális bűnöket

–  zárta mondandóját a képviselő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik