Belföld

VV Fanni félt, hogy bántani fogják – állítja egy lakatos

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A meggyilkolt valóságshow-szereplő édesanyja szerint egy lakatos árulta el neki, hogy lánya nem sokkal a halála előtt zárat cseréltetett, mert rettegett, hogy az életére törnek – beszámolónk a tárgyalásról.

Kedden folytatódott a Fővárosi Törvényszéken Novozánszki Fanni gyilkossági ügyének tárgyalása, amelyen kiderült, hogy a fiatal nő az eltűnése előtt nyugtalan volt, és attól félt, hogy bántani fogják. Édesanyja, Novozánszki Katalin azonban csak a lánya eltűnése után pár nappal értesült Fanni aggodalmairól.

A korábbi valóságshow-szereplő édesapja, Novozánszki Sándor 2017. november 22-én, két nap várakozás és egyre erősebb aggodalom után Fanni budapesti albérletéhez sietett, ahol a portás segítségét kérte, hogy bejusson a lakásba. Fanni otthonában égett a villany, a kutyái ugattak, a kopogásra azonban senki nem nyitott ajtót. Az őr nem tudott kulcsot adni, így a szülők másnap lakatost hívtak, hogy bejussanak az ingatlanba.

„Interneten találtunk egy lakatost, akinek rögtön beugrott a Marina-parti cím. Tudta miről van szó, és Fanni száma is megvolt neki. Mondta, hogy egyszer már járt nála” – vallotta a rendőrségen az édesanya.

A lakatos elmesélte a férjemnek, hogy Fanni azt mondta neki, azért cserél zárat, mert nagyon fél, hogy valaki be fog menni a lakásába. De előlünk ezt elhallgatta, sajnos,

folytatta az édesanya.

A Novozánszki szülőknek végül egy, a szakembernél lévő pótkulccsal sikerült bejutniuk a lakásba, amelyet teljesen rendben találtak. Katalin szerint semmi jel nem utalt dulakodásra, a kutyák jókedvűen üdvözölték őket, volt friss vizük is, csak a lányuk nem volt sehol.

Az édesanya gyanúsnak találja B. Erikát

Az már korábban tudható volt, hogy Novozánszki Fanni utoljára 2017. november 20-án este, B. László karjaiban volt látható azon a videófelvételen, amelyet az apartmanház kamerája a mélygarázsban rögzített. Azt viszont, hogy a nőt ájultan vagy holtan cipelte és tette a kocsiba a vádlott, a szakemberek máig nem tudták megállapítani.

B. László rendületlenül tagadja, hogy megölte Fannit, azt állítja, hogy csak a legjobb barátnője, B. Erika kérésére sietett Fanni segítségére. B. Erika és B. László szembesítése és ellentétes állításaik azonban a keddi tárgyaláson sem vezettek eredményre. A barátnő továbbra is kitart amellett, hogy nem tudja mi történt Fannival, és hogy nem volt szerepe a bűntényben.

B. László viszont a tárgyalás után azt állította a 24.hu-nak, hogy B. Erika nem mondott igazat: „Ő hívott oda, hogy segítsek Fannin. És abban is hazudik, hogy csak egyetlen telefonja volt, amit a rendőrök lefoglaltak. Több telefonja is volt!” Az emberöléssel vádolt kajakos mellett VV Fanni édesanyja is említést tett a rendőröknek arról, hogy gyanúsnak találja B. Erikát. Katalin úgy fogalmazott, „a szeme sem áll jól a lánynak”, és szerinte Fanni eltűnése után is nagyon gyanúsan viselkedett.

Erika is ott akart lenni, amikor másodszor felmentünk Fanni lakásába. Zavartan viselkedett, és láthatóan sietős volt a dolga. Valami notesz félét keresett, majd amikor kijöttünk a lakásból, a portaszolgálattól videófelvételeket követelt. Mindent tudni akart! Hogy Fanni mikor, mibe ment ki és jött vissza,

áll az édesanya vallomásában.

Körözik a koronatanút, aki személyazonosságot váltott

Az ügyet tovább bonyolítja, hogy hónapokkal ezelőtt felbukkant H. Erzsébet, aki azt állítja, az eltűnése másnapján találkozott Fannival a fodrásznál. Ez az információ Farkas Gabriella bíró szerint akár az egész vádiratot borítaná, azonban az ügyvédnő eltűnt. A bíró elmondta, hogy semmire nem reagált, ezért körözést adott ki rá és végül megtalálta H. Erzsébetet, aki azóta személyazonosságot váltott, és jelenleg Csehországban él.

Az ügy lehetséges koronatanúját a védelem szerint mindenképp ki kell hallgatni. Bálint Roland, a vádlott védője lapunknak azt nyilatkozta, hogy H. Erzsébet az egyik tanún keresztül kereste meg a vádlott nagybátyját és egyben korábbi védőjét, és erről megvannak az sms-váltások is. Bálint úgy véli, H. Erzsébetnek lényegi információi vannak az üggyel kapcsolatban és nem gondolja, hogy megkerülhető lenne a meghallgatása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik