Belföld

Több ellenzéki párt is bojkottálja a holnapi parlamenti szavazásokat

Kummer János / 24.hu
Kummer János / 24.hu

Közös közleményben jelentette be az LMP, a Párbeszéd és az MSZP, hogy bojkottálja a holnapi parlamenti szavazásokat, köztük a homofób pedofil törvényét is. „Felelős politikusok nem támogathatják azt, hogy a Fidesz az önkormányzati bérlakások egy részét átjátssza a haverjainak és a lakásmaffiának. Ugyanígy nem lehet hozzájárulni ahhoz sem, hogy több ezer magyar diáknak kollégiumi szállást is biztosító Budapest Diákváros területét elvegyék azért, hogy a helyére az országot eladósító, 450 milliárdos kínai hitelből épülő Fudan egyetem épüljön fel. Semmilyen szinten sem lehet támogatni azt, hogy a Fidesz bűncselekményekkel mossa össze az emberek nemi identitását” – írják.

Az LMP, az MSZP és a Párbeszéd képviselői ezért a távolmaradásukkal fognak tiltakozni az ellen, hogy a

Fidesz még jobban eladósítsa Magyarországot, a haverjai érdekében kirabolja az önkormányzatokat és gyűlöletpolitikájával tovább erősítse a kirekesztést és megbélyegzést.

Korábban megírtuk: Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független képviselők után a Demokratikus Koalíció is jelezte, hogy nem részt a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvény parlamenti szavazásán, ami szerintük semmi másról nem szól, „mint az LMBTQ-emberek ellen uszításról, megbélyegzésről, félelemkeltésről és gyűlöletről”. A Jobbik ezzel szemben megszavazza majd a törvényjavaslatot.

Kapcsolódó
A Jobbik megszavazza a homofób pedofiltörvényt
A választások után azonban kivenné belőle a „témaidegen” részeket. A DK bojkottálja a szavazást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik