Belföld

Hoppál Péter szerint a magyar focisták nem térdelnek a „liberálfasisztáknak”

MTI/Varga György
MTI/Varga György

Miután kiderült, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem szimpatizál a futballpályán a rasszista rendőri erőszak ellen tiltakozó „térdelősdivel”, amit szerinte a rabszolgatartó országok találták ki a lelkiismeret-furdalásukat enyhítendő, Hoppál Péter fideszes képviselő, korábbi kulturális államtitkár is kifejtette véleményét az ügyben, a Facebookon, egy másik történelmi példát hozva szemléltetésnek.

A pécsi politikus párhuzama szerint „a magyar focisták a náciknak sem voltak hajlandók karlendíteni, most pedig nem hajlandók a liberálfasisztáknak térdelni”. Mindezt egy olyan kép megosztásával támasztotta alá, amelyen az látszik, hogy 1938-ban Berlinben a német és az angol csapat tagjai is karlendítést mutattak be, míg 1940-ben ugyanott csak a hazai csapat tagjai tették ezt, a magyar válogatott nem.

Hoppál véleménynyilvánításairól korábban már írtunk:

Kapcsolódó
De miért tolja túl mindig a biciklit Hoppál Péter?
A fideszes parlamenti képviselő egy ideje már csak a szélsőséges véleménynyilvánításaival véteti magát észre a politikában. Bár ezen a közügyek iránt érdeklődő pécsiek nem lepődtek meg, másoknak furcsa lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik