Belföld

Ideiglenes útvonalakat kapnak a gyalogosok és a kerékpárosok a Lánchíd felújítása miatt

Ideiglenes vagy alternatív útvonalakat alakítanak ki a gyalogosok és a biciklisek számára a Lánchíd lezárása miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek, jövő szerdától lezárják a közúti forgalom elől a Lánchidat. Ettől az időponttól kezdve a gépjárművek és a BKK járatai mellett a kerékpárral közlekedők sem tudják használni a dunai átkelőt. Mivel a híd járdáit már március 17-én lezárták, ezért gyalog már most sem lehet átkelni a Lánchídon.

A gépjármű- és kerékpárforgalom 2022 végén használhatja újra a hidat, a járdákon pedig 2023-ban lehet legközelebb sétálni tették hozzá.

Azok számára, akik a budai rakparton szeretnének biciklizni, egy alternatív útvonalat jelölnek ki június 16-tól a Batthyány tér (Vám utca) és a Döbrentei tér között.

A párhuzamos utcákhoz a legegyszerűbben a hídfőktől távolabb, a Döbrentei térnél és a Vám utcánál lehet majd átjutni kerékpárral – írták.

Úgy folytatták, hogy akik a hídfőhöz közelebb szeretnének a Duna-menti gyalog- és kerékpárútról letérni, a Halász utcánál és közvetlenül a hídfő északi és déli oldalán is lesz erre lehetőségük

A pesti oldalon a kerékpározók a gépjárműforgalommal együtt haladhatnak a Széchenyi téren, ahol szintén jelentősen csökkenni fog a gépjármű forgalom – fűzték hozzá.

A budai oldalon a Lánchíd alatti kis alagutat a gyalogosok sem használhatják június 16-tól, ezért egy ideiglenes gyalogos útvonalat alakítanak ki számukra a körforgalom és a munkaterület között.

A Lánchíd pesti hídfőjénél is lezárják a gyalogos alagutat, azonban itt nem lesz kijelölt gyalogos útvonal. Akik erre sétálnak azok a Széchenyi tér megkerülésével érhetik el úti céljukat – közölte a BKK.

(MTI)

Ajánlott videó