Belföld

Kétmillió forintnyi napelemet lopott el egy napelemparkban dolgozó család

police.hu
police.hu

Kétmillió forintnyi napelemet lopott el egy balmazújvárosi napelemparkból egy dolgozó a szintén cégnél dolgozó rokonaival. A rendőrségen még május 21-én jelentették be a lopást.

Az egyenruhások a helyszíni szemle során megállapították, hogy az elkövetők kétmillió forint értékű napelemet tulajdonítottak el a telephelyről. Tanúkutatást és adatgyűjtést végeztek, amelyek eredményeként a látókörükbe került három rakamazi lakos.

police.hu

A nyomozás adatai szerint a 60 éves férfi, a 27 éves fiával, valamint szintén 27 éves vejével közösen dolgozott a napelemparkban. Egyikőjük elterelte az ott dolgozó biztonsági őr figyelmét, miközben ketten telepakolták az autójukat a napelemekkel. Hazaérve úgy döntöttek, hogy csak később használják fel az ellopott szerkezeteket, ezért elásták őket.

police.hu

Gyanúsítotti kihallgatásukon mindhárman részletes beismerő vallomást tettek, a nyomozók pedig hiánytalanul megtalálták és lefoglalták a napelemeket. A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást velük szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik