Belföld

Három évet kapott az élettársát kutya miatt mellkason szúró zuglói nő

Három év börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a zuglói nőt, aki tavaly márciusban mellkason szúrta az élettársát azért, mert az egyik kutyája nélkül tért haza.

A nő és a férfi 2015-től  élt élettársi kapcsolatban. A felek viszonya nem volt felhőtlen, a nő rendszeresen italozott, és együttélésük alatt több alkalommal is bántalmazta a férfit. Előfordult, hogy húsklopfolóval esett neki. Az ominózus nap a férfi levitte sétálni a két kutyát. Az egyik eb azonban elszaladt és a férfi nem találta meg, így már csak az egyik kutyával tért vissza a közös lakásukba.

Az ekkor már ittas nő veszekedni, kiabálni kezdett a férfival az elveszített kutya miatt, majd a konyhában magához vett egy 20 centis konyhakést és a férfi arca felé szúrt. A párja azonban elhárította a szúrást, ezért az arcán emiatt csak egy felületes, metszett sérülés keletkezett.

A férfi tartott attól, hogy a nő nem hagy fel az agresszív, támadó magatartásával, ezért megpróbálta elhagyni a lakást és el is indult a lakás kulcsra zárt bejárati ajtaja felé. Az előszobában azonban utolérte a nő, és mellkason szúrta. A szúrás miatt fellépő erős vérzés miatt végül a nő hívta ki a mentőket. A mellkasi sérülés életveszélyes volt, a férfi életét a szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

De nem csak ezért kellett felelnie. Korábban ugyanis úgy fejbe vágta a párját egy húsklopfolóval, hogy az eltört. A nő beismerte a bűnösségét az előkészítő ülésen, és lemondott a tárgyalásról is. A bíróság három év börtönre ítélte. Az elkövető és a védője is tudomásul vette a döntést, de az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik