Belföld

Álmában kapott üzenetekre hivatkozott a trafikban őrjöngő tolvaj

Police.hu
Police.hu

Nem mindennapi védekezéssel állt elő az a 43 éves férfi, aki tört-zúzott két nappal ezelőtt egy ráckevei dohányboltban. Állítása szerint az agya elektromos hullámain keresztül beszélte meg a helyi trafik tulajdonosával, hogy elviheti az üzletből nyolc doboznyi cigaretta hitel limitét. Bagót nem kapott, ezért átrendezte egy kicsit a berendezést.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfi csak az álmában kapott üzenetekre hagyatkozva tért be a jogosnak vélt jussáért a trafikba. Elfelejtette azonban felvenni a szemét és száját eltakaró maszkot, amit az eladó szóvá is tett.

police.hu

A szabály, az szabály, az eladó hajthatatlan volt, ahogyan a férfi is, szóváltás alakult ki közöttük, majd a 43 éves férfi mérgében belecsapott a pultra szerelt, az ügyfeleket az eladótól elválasztó üveglapba.

police.hu

Mivel az „adjá má cigit!” felszólítás továbbra is süket fülekre talált, megkerülte az összetört pultot és nyolc doboz cigarettát kabátzsebébe gyömöszölve elhagyta a boltot. Kiérve az utcára egy arra járótól tüzet kért, majd mint aki jól végezte a dolgát, felnyalábolta kutyája pórázát és elsétált. A riasztott rendőrök tíz percen belül a helyszín közelében fogták el.

Kihallgatásán részletesen vallott a történtekről, azokat nem tagadta, de határozottan állította: a hitel limites dohányáru elhozatalát korábban agya elektromos hullámain keresztül, álmában előzetesen megbeszélte az üzlet tulajdonosával. A 43 éves férfinek garázdaság miatt kell felelnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik