Belföld

Új vezetője van Erzsébetváros kormányhivatalának – méghozzá a választáson elbukott korábbi fideszes polgármester

Mónus Márton / MTI
Mónus Márton / MTI

Új vezetője van az ellenzéki irányítású Erzsébetváros kormányhivatalának, mégpedig a kerület korábbi fideszes polgármestere. Vattamány Zsolt kinevezése már hatályba is lépett.

Az új pozíciójáról szóló értesülésünket Vattamány is megerősítette, hozzátéve, hogy a kinevezésről már január óta tárgyaltak, de végül most jutottak el a megállapodásig.

Bár a vezetőváltás június 1-jén megtörtént, a Fővárosi Kormányhivatal VII. kerületi Hivatalának honlapján egyelőre ennek még nincs nyoma, egyelőre Pók Tibor Józsefné neve szerepel hivatalvezetőként. Úgy tudjuk, hogy Vattamány megjelenésével ő a helyettesi, az eddigi helyettese pedig osztályvezetői pozícióba csúszik vissza a ranglétrán.

Vattamány a Fidesz polgármesterjelöltjeként a 2019-es önkormányzati választáson 41:48 százalék arányban vesztett Niedermüller Péterrel, az ellenzék közös jelöltjével szemben. A politikus azóta – meglehetősen csendben – az erzsébetvárosi képviselő-testület Fidesz-frakciójában volt képviselő. Listás mandátumát az új pozíciója miatt most vissza kell adnia, helyére a kormánypárt jelölhet új képviselőt.

Vattamány a polgármesteri poszton nem tartozott az aktív közszereplők közé. Az önkormányzati választás előtti kampányban is előkerült, hogy az ötéves ciklus alatt mindössze három alkalommal szólalt fel a Fővárosi Közgyűlésben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik