Belföld

Niedermüller: Szégyellhetjük magunkat, jobb volt írnek lenni

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Mint arról mi is beszámoltunk, a magyar-ír felkészülési mérkőzésen (0-0) a magyar közönség egy jelentős része kifütyülte a vendégjátékosokat, amikor térdre ereszkedve demonstráltak a rasszizmus és a kirekesztés ellen.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón az írek szövetségi kapitánya azt mondta, az eset rossz színben tünteti fel a magyarokat, Angliában és Írországban pedig több lap külön is foglalkozott a történtekkel.

Hozzászólt a témához a Demokratikus Koalíció erzsébetvárosi polgármestere, Niedermüller Péter is, aki kijelentette:

Na pontosan ezért nem érdekel engem a magyar válogatott, szégyellhetjük magunkat. Ma este Budapesten jobb volt írnek lenni…

Niedermüllert alighanem hosszan és alaposan dorongolja a majd kormánysajtó ezért, hiszen személye egyébként is vörös posztónak számít. Emlékezetes, hogy tavaly év elején még tüntetést is szervezett miatta Bayer Zsolt, miután a polgármester egy tévéműsorban rémisztő képződményeknek nevezte a fehér, heteroszexuális, keresztény férfiakat.

Kapcsolódó
A Fidesz nekiment a kirekesztésnek, és közben egyszer sem nevette el magát
A Jóisten csavart egyet a világon, aztán minden kicsit máshogy hullott vissza. Az a Fidesz beszél a kirekesztés elleni harcról, amelyik tíz éve erre építi a teljes politikáját. Agyzsibbasztó tüntetést tartottak Niedermüller Péter ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik