Belföld

Szél Bernadett: Ez egy vicc

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Ez egy vicc, kétharmad sem elég nekik ahhoz, hogy meg merjenek szólalni, ha a kínai kommunista hitelről van szó!

– írta Szél Bernadett kedden délelőtt Facebook-oldalán. A független képviselő posztja szerint reggel egy „új jogfosztó szabályt léptettek érvénybe miatta” az Európai ügyek bizottságában.

Amikor a Fudan egyetem ügyét akartuk napirendre vetetni múltkor, elvittük a falig az ügyet — nagy vita volt, rosszul jöttek ki belőle, ezért mára kitalálták, hogy nem kell a beszéd a politikába, inkább némán, vita nélkül szavazzák le a kezdeményezéseket

— fogalmazott a posztban. Szél beszámolója szerint Cseh Katalin momentumos EP-képviselővel kezdeményezték Várhelyi Olivér uniós biztos meghívását, a téma pedig a kínai hitel lett volna.

A független képviselő úgy véli, „vicc, hogy az Európai ügyek bizottsága egy fontos ügyben nem meri meghívni az uniós biztost, másrészt azért akadt el a hangjuk, mert Várhelyi az Európai Parlamentben Montenegro országjelentése kapcsán felvetette, hogy a kínai hitel súlyos kockázatot jelent az ország számára és az Uniónak meg kellene fontolnia, hogy ehhez hasonló esetekben pénzügyi mentőövet biztosítson a bajba került szövetségeseinek”. Erről lett volna szó a keddi ülésen.

Ezt nem hagyhatjuk — minden eszközzel küzdünk, vigyétek hírét annak, hogy olyannyira rosszul vannak saját politikai árulásuktól, hogy inkább egy mukkot sem szólnak. A kínai hitel a Fidesz végső árulása!

— zárta a bejegyzést Szél Bernadett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik