Belföld

Sok százmillió forint értékben kapott munkát az MSZP jelöltjének cége a fideszes önkormányzattól

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Arról ír a Telex, hogy Király József, a kecskeméti önkormányzat MSZP-s képviselője elég komoly összegben kapott megbízásokat a fideszes többségű önkormányzattól korábban.

Íme a szóban forgó Free Line városi közbeszerzéses munkái az elmúlt időszakból az állami nyilvántartás szerint.

  • 2018-ban elnyerte a Kertvárosi Általános Iskolája energetikai korszerűsítésének munkáját 72,9 millió forint plusz áfáért
  • 2019-ben a Rudolf-laktanya veszélytelenítésére és az ottani szemét elhordására kapott megbízást a várostól, a két tételt együtt 10,7 millió forint plusz áfáért vállalta a cég
  • 2020-ban a Margaréta buszforduló kiépítését bízták rá nettó 33,5 millió forintért
  • szintén tavaly egy sokkal nagyobb munkát is leakasztott a Free Line, a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola energetikai korszerűsítése című projekten dolgozhatnak 398,8 millió forintért.

A portál azt is kiemeli, hogy a tavalyi évben az önkormányzattól elnyert munkák összértéke meghaladja a megelőző két év árbevételeit.

Mindez azért is érdekes, mert Király az MSZP-P előválasztási jelöltje a kecskeméti körzetben, ahol korábban már többször is próbálkozott Király, de jelentős eredményeket eddig még nem tudott elérni. Ugyanakkor könnyen lehet, hogy ő nyeri az előválasztást, mert a Momentum jelöltje, Bodrozsán Alexandra bár 2018-ban is indult, és akkor 3 százalékot szerzett. A DK-nak bár elvileg mindenhol lesz jelöltje, ebben az evk-ban egyelőre nem nevezték meg, kicsoda, a Jobbikról pedig egyelőre nem tudjuk, tervez-e jelöltet állítani itt, esetleg csak beállna valaki mögé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik