Belföld

Ikertestvérének adta ki magát az ittas sofőr, majd mindent beismert a nevében

Getty Images
Getty Images

A Siófoki Járási Ügyészség hamis vád, közokirat-hamisítás és ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat azzal a 35 éves Siófok környéki férfival szemben, aki ikertestvére adataival élt vissza egy rendőri intézkedés során.

A férfi márciusban benyakalt egy liter bort némi vodka kíséretében, majd beült az élettársa kocsijába és Siófok belterületén autókázott addig, amíg a rendőrök le nem meszelték.

Mivel a korábbi ittas vezetése miatt bevonták a jogsiját, és iratai sem voltak nála, ezért a rá megtévesztésig hasonlító ikertestvére adatait diktálta be az ellenőrzés során. A rendőrök hiába kérték le a férfi arcképét a náluk lévő mobileszközre, esélyük sem volt felismerni, mert a sofőr megszólalásig hasonlított a fivérére.

A sofőrt a helyszíni intézkedést követően hiteles légalkohol vizsgálatra előállították a siófoki kapitányságra, ahol a férfi a testvárének nevében több okiratot aláírt, és az ittas vezetés tényét is elismerte a fivére nevében. A gyanúsítotti kihallgatás előtt azonban a rendőrök gyanút fogtak, majd a valós kilétét firtató kérdésekre az elkövető végül elismerte, hogy visszaélt a testvére adataival.

Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönt, és járművezetéstől eltiltást kért a férfire azzal, hogy rendeljenek ki mellé pártfogót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik