Belföld

Illés Zoltán: A világon 4 országban nincs környezetvédelmi tárca, az egyik Magyarország

Szégyennek tartja Illés Zoltán, az Orbán-kormány idő közben megszüntetett környezetvédelmi államtitkárságának korábbi vezetője, hogy Magyarországon nincs önálló zöld tárca.

Az egykori államtitkár a környezetvédelmi világnap alkalmából Kápolnán tartott beszélgetés után nyilatkozott az Eger Televíziónak. Illés szerint 2022-ben bármilyen kormány is alakul, nagyon fontos lesz, hogy egy átfogó fenntarthatósági tervet kidolgozva új környezetvédelmi, természetvédelmi, vízügyi minisztérium hozzon létre. Az összes természetvédelmi tevékenységnek egyedül az önálló tárca adhat súlyt a kormányzaton belül.

A volt államtitkár szerint a világ 194 országa közül csak négy országban nincs önálló zöld tárca. Szomália, Tanzánia és Szaúd-Arábia mellett Magyarország is ebbe a szűk körbe tartozik bele.

A megbeszélésen részt vett az LMP-es Kendernay János, Berecz Mátyás a DK egri képviselőjelöltje és Elek István, Orbán Viktor egykori főtanácsadója is, aki éppen a napokban nyilatkozott arról, hogy megítélése szerint a miniszterelnök kifordult önmagából, és ma már nincs közjogi korlátja a tevékenységének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik