Belföld

Nem kért a felajánlott két és fél év börtönből Berki Krisztián

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu

Harmadik nekifutásra pénteken, az előkészítő üléssel elkezdődött a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon Berki Krisztián büntetőfékezéses pere.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy a vádlott nem ismerte be a bűnösségét, azaz nem fogadta el az ügyészség által beismerés esetére felajánlott két és fél év börtönt, és mivel nem mondott le a tárgyalás jogáról sem, ezért a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet.

Az ügyészség még március közepén emelt vádat az FTC korábbi vezérigazgatója ellen közúti veszélyeztetés és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás miatt. A büntetőfékezéses eset még bő három évvel ezelőtt történt a Pünkösdfürdő utcában. Az előkészítő ülést azonban kétszer is el kellett napolni. Először azért, mert a celeb beteget jelentett, aztán pedig azért, mert Berki nem vette át a vádiratot.

A vádirat szerint a celeb előtt haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le- és felszálló utas hiányában nem állt ott meg. Berki a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt a Bentley-vel, azonban ez nem sikerült neki, ezért vissza kellett sorolnia.

Ekkor a volt sportoló és a buszvezető is egymásra dudált. Berki ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével, megelőzte a buszt, majd visszatért elé, és intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt.

A buszsofőr a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek vagy a kapaszkodó rúdba ütötték magukat, de senki sem sérült meg.

A buszban 2,5 millió, a luxusautóban pedig mintegy 14 millió forintos kár keletkezett. Berki először nem tett vallomást a gyanúsítás során, sőt panasszal élt még a gyanúsítás ellen is. Később írásban tett vallomást, és tagadta a szándékosságot.

Az ügyészség két és fél év letöltendőt, három év közügyektől eltiltást, valamint háromévi közúti vezetéstől eltiltást kért a celebre váddal egyező beismerés esetére.

Berki azonban nem kötött alkut és kitartott amellett, hogy nem bűnös, ezért a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet. Berki kirendelt védője indítványozta, hogy adják vissza védence jogosítványát még az eljárás befejezése előtt, de a bíróság ezt is elutasította. A következő tárgyalás júliusban lesz. Ezen Berki mellett tanúkat és szakértőket fognak meghallgatni majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik