Belföld koronavírus

A Fidesz a kötelező koronavírus-oltásról kérdezi a budaiakat

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI
Fürjes Balázs szerint képviselőjelöltként fontos tudnia, mit gondolnak erről a választók.

12 pontos kérdőívben kéri ki a budaiak véleményét Fürjes Balázs államtitkár, aki Pokorni Zoltán polgármester felkérésére jövőre Budapest 3. számú választókerületében lesz Fidesz-jelölt. A 168.hu oldalán futó Keljfeljancsi című műsorban azt mondta, a kérdőívet közösen állították össze a legfőbb helyi kérdésekről. 43 ezer levelet küldtek ki a választókerületben, mert a tettek előtt mindenképpen megismerné a budaiak véleményét. Cselekvési tervet akar írni.

Noha Fiala János aggályosnak nevezte a  kérdőív hatos pontját, ami arra kérdez rá, kötelezővé kellene-e tenni a Covid-19 elleni védőoltást, Fürjes Balázs szerint ez nagyon is releváns kérdés országszerte. Mint mondta, rengeteget beszélget a helyiekkel, akiket rendkívül foglalkoztat a vakcináció kérdése.

Meggyőződése, a kérdésnek helye van a kérdőíven.

Egyelőre még a kutatók se tudják a jó választ, hogy érdemes volna-e a kötelező vakcináció.

Ugyanakkor neki képviselőjelöltként fontos tudnia, mit gondolnak a budaiak a kötelező védőoltásról – tette hozzá.

A Budai kérdések című füzet egyébként négy témakörben tizenkét kérdésről kéri a budaiak véleményét a városrész jövőjéről. Az  összes kérdés megtalálható Fürjes Balázs közösségi oldalán. A négy nagy téma: Buda zöldje, Buda egészsége, a család biztonsága, a  gazdaság újraindítása.

Kapcsolódó
Fürjes Balázs elindul az országgyűlési választáson
Budán veti be a Fidesz a budapesti fejlesztésekért felelős államtitkárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik