Belföld

A kormánypártok követelik Baranyi Krisztinától és Karácsony Gergelytől, hogy tartsák be a jogszabályokat

Az átnevezett utcák verték ki a biztosítékot a fővárosi Fidesz-KDNP-nél.

Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina a politikai show-műsor helyett inkább tartsa be a jogszabályokat!” – szólított fel a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója arra reagálva, hogy a városvezetők új utcanévtáblákat helyeztek ki a Fudan Egyetem tervezett budapesti helyszínén.

A kormánypárti képviselőcsoport az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a ferencvárosi polgármester, Baranyi Krisztina (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) nem nevezhet át közterületet Budapesten, mert az kizárólag a Fővárosi Közgyűlés hatásköre.

Hozzátették, Karácsony Gergely főpolgármester pedig a veszélyhelyzetben a fővárosi képviselő-testület megkérdezése nélkül csak a legszükségesebb, halaszthatatlan ügyekben dönthet. A Fidesz-KDNP szerint azonban a közterületek átnevezése nem ilyen.

Korábban megírtuk, hogy Baranyi Krisztina a Fudan Egyetemmel szembeni tiltakozás jeleként hivatalosan is új nevet adott az intézmény tervezett helyének közelében fekvő utcáknak. A döntése értelmében a Helyi kikötő út, a Hídépítő utca és két névtelen közterület a Dalai Láma út, az Ujgur Mártírok útja, a Szabad Hongkong út és a Hszie Si-kuang püspök út neveket kapták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik