Belföld

11 milliárdot ad a kormány a Kútvölgyi homlokzatára

Négy és fél év után újra nekirugaszkodik a kormány a Kútvölgyi felújításának.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint döntés született az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi Tömb teljes homlokzati korszerűsítésének megvalósításáról, amelyre most 11 milliárd forintot szánnak.

A XII. kerületi Kútvölgyi út 4. szám alatt található Kútvölgyi Tömb homlokzatának cseréje néhány évvel ezelőtt kezdődött, de hamar kiderült, hogy a 80 éves szerkezet olyan rossz állapotban van, hogy azt is meg kell erősíteni, így a munkák leálltak. Ennek felújításához sikerült most kormányzati támogatást szerezni, aminek eredményeként 11 ezer négyzetméteren újulhat meg a homlokzat.

A 2022-es választáson a XII. kerület fideszes képviselő-jelöltjeként induló Fürjes Balázs közösségi oldalán beszélt a projekt részleteiről.

A Budapestért és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szerint az építési engedély már megvan, hamarosan megtörténik az épület szerkezeti megerősítése, új hőszigetelést kap a homlokzat, kicserélik a nyílászárókat, klímaberendezést szerelnek be és elkészül az új homlokzat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik