Belföld

„Hárommilliós vérdíjat tűztek ki a fejedre, de mi a harmadáért elsimítjuk” – mondták a zsarolók

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a 26 és 29 éves férfival szemben, akik nemlétező vérdíjjal zsarolták meg az egyik ismerősüket. A BRFK tájékoztatása szerint F. Jenő és M. János tavaly december 27-én egymillió forintot követelt az egyik ismerősüktől, akiről tudták, hogy korábban verekedésbe keveredett.

Azt mondták, hogy a megvert férfi barátai hárommillió forintos vérdíjat tűztek ki a fejére, de ők ennek a harmadáért elsimítják az ügyet. Hogy nyomatékot adjanak a követelésüknek életveszélyesen megfenyegették a sértettet és családját, de így sem kaptak pénzt.

A csepeli rendőrök január 4-én fogták el a két feltételezett zsarolót. Kihallgatásukkor a gyanúsítottak tagadták a bűncselekmény elkövetését. Egyikük azt mondta, ő csak elégtététel gyanánt említett két-háromszázezer forintot, de azt sem magának kérte, a hárommilliós összeg pedig csak véletlenül csúszott ki a száján.

A nyomozókat ez nem győzte meg, őrizetbe vették a két férfit, akik azóta is letartóztatásban vannak. A XXI. kerületi rendőrök lezárták a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik