Belföld

Egy idős nő halt meg a szigetszentmiklósi háztűzben – fotók

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Kigyulladt egy régi építésű családi ház Szigetszentmiklóson, a Boglya utcában. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő helyettesének, Dóka Imrének a tájékoztatása szerint tíz tűzoltó vonult ki két járművel az ötven négyzetméteres családi házhoz.

A szigetszentmiklósi hivatásos egységek kiérkezésekor a két helyiségből álló ház már teljes egészében égett, a tűz a tetőszerkezet egy részére is átterjedt. A tűzoltók több vízsugárral oltották el a lángokat, majd átvizsgálták az épületet. Az oltást nehezítette, hogy a helyiségekben nagy mennyiségű törmelék volt, és a ház füsttel telítődött.

Mihádák Zoltán / MTI

Az egységek a húsz négyzetméteres szobában egy holttestet találtak. Értesüléseink szerint egy idős nő volt az áldozat. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás során vizsgálja a tűz keletkezésének okát és a körülményeit.

Mihádák Zoltán / MTI

Fontos tudnivaló, hogy azokban a lakásokban, ahol van füstérzékelő, nem következik be halálos lakástűz, sőt komolyabb füstmérgezés, nagyobb tűz sem jellemző az ilyen otthonokban. A füstérzékelő a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő cselekedni, a tűzoltók több értéket tudnak megmenteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik