Belföld

Fellebbviteli Főügyészség: Egyedül a tényleges életfogytiglan elfogadható a várpalotai kettős gyilkos ügyében

police.hu
police.hu

Jogerősen is tényleges életfogytiglant kaphat az a 42 éves Berhidai férfi, aki megölte a volt barátnőjét és annak kétéves gyermekét 2018 szeptemberében. A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a bíróság hagyja helyben az elkövető büntetését. A főügyészség álláspontja szerint ugyanis B. Zsolt esetében a tényleges életfogytiglan az egyedüli helyes döntés.

B. Zsolt 2018 tavaszán a munkahelyén ismerte meg a nála tizennyolc évvel fiatalabb nőt, aki emiatt szakított az élettársával és maga nevelte tovább a kétéves gyermekét. B. Zsolt júliusban a nőhöz költözött, és hosszú távú, közös életet tervezett velük. Az asszony ezek után a korábbi élettárs tulajdoni hányadát megvásárolta és azt a kiskorú sértett nevére íratta.

A kisgyermekes anyuka azonban hamarosan többször panaszkodott az anyjának, hogy sokszor veszekednek, s B. Zsolt nem megfelelően bánik a gyermekkel. A nőnek elege lett a férfi viselkedéséből és a gyermekkel szembeni féltékenységéből, ezért szeptember közepén közölte vele, hogy szakítani akar, majd két nappal később gyermekével együtt visszaköltözött a volt élettársához.

B. Zsolt nem tudott belenyugodni ebbe, de a nő visszautasította a közeledését. A fiatal nő végül beleegyezett, hogy amikor hátramaradt dolgaikért visszamennek a Baglyas-szőlőhegyi házba, akkor a férfi elbúcsúzzon tőle.

A nő visszament a gyerekkel a Baglyas-szőlőhegyi házba, hogy ottmaradt dolgaikat becsomagolják és két nappal később elszállítsák. B. Zsolt másnap délután előzetes megbeszélés szerint megérkezett a házhoz, ahol a nővel beszélgetett, együtt dohányoztak, eközben sört fogyasztott. A beszélgetés során a nő ismét egyértelművé tette, hogy a szakítással kapcsolatos döntése végleges.

A nő fejfájásra panaszkodott, ami miatt a férfi a kanapén mellé térdepelt, 15 percig a halántékát masszírozta, majd hirtelen két kézzel megragadta a nyakát, és addig szorította, amíg a nő meg nem fulladt. Ekkor ment be a szobába a kétéves gyermek, aki sírva édesanyját szólítgatta, és felmászott mellé a kanapéra.

A férfi megragadta a kicsit, bevitte a gyerekszobába, majd egy konyhakést vett magához, és azt a földön fekvő gyermek mellkasába szúrta, majd anélkül, hogy a kést teljesen kihúzta volna, azt kismértékben visszahúzva ismét a kicsi mellkasába szúrta.

A másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásával az egyedül helyes döntést hozta meg, mert a több emberen – akik közül az egyik kiskorú volt – elkövetett emberölés befejezett alakzatát elkövető férfival szemben a lehető legsúlyosabb büntetést kell kiszabni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik