Belföld koronavírus

Két helyen is elmaradt a hétfői oltás, mert nem érkezett oltóanyag

Ugytudjuk.hu
Ugytudjuk.hu

Hétfőn két helyszínen is elmaradt az AstraZeneca-oltás második adagjának beadása, mert az oltóhelyekre nem érkezett meg a vakcina. Előbb az Index írta meg, hogy a budapesti Kútvölgyi úti oltóponton csak a pultnál tudták meg a várakozók, hogy aznap nem fognak oltást kapni. A klinika az Index megkeresésére azt mondta, „remélik”, hogy június 3-án vagy 10-én már lesz elég oltóanyag.

Ugyancsak pórul jártak azok, akik Szombathelyen, a Markusovszky Kórházban akarták beadatni az AstraZeneca ismétlő oltását. Erről az Ugytudjuk.hu egyik olvasója értesítette a lapot, akit a fenti tábla várt az oltóponton. A hírportál megkereste a kórházat, hogy mennyi oltóanyagot vártak hétfőre és mikor tudták meg, hogy nem fognak kapni vakcinát, de kérdéseikre a cikk megjelenéséig nem kaptak választ.

Frissítés: reagált a Központ

Délután a Koronavírus Sajtóközpont kurta közleményt adott ki, ami a kútvölgyi helyzetre reflektál:

A Kútvölgyi oltóponton helyi adminisztrációs hiba és nem vakcinahiány miatt alakult ma ki kisebb zavar. A 4 hete AstraZenecával beoltottaknak a papír alapú oltási lapon tévedésből a korábbi protokoll szerint (12 hét helyett 4 hétre) adták meg a második oltás időpontját, a legtöbb érintettet sikerült telefonon elérni és a helyes időpontra behívni, de mindössze 19 főt nem értek el telefonon, és ők ma megjelentek. Természetesen ők is megfogják kapni az második oltást egy egyeztetett időpontban, az ehhez szükséges vakcina rendelkezésre áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik