Belföld

Mégis nyomoznak a Mátrai Erőműnél történt környezetszennyezés ügyében

Marjai János/24.hu
Marjai János/24.hu

A Mátrai Erőmű területén és környezetében észlelhető környezetszennyezés következtében a Párbeszéd foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés és más bűncselekmények gyanúja miatt tett feljelentést, de pár héttel ezelőtt az eljárást megszüntették. A Gyöngyösi Ügyészség ezt a megszüntető határozatot 2021. május 19-én viszont hatályon kívül helyezte – írja a Párbeszéd közleményében. A párt 2019 novemberében tett feljelentést az akkor még Mészáros Lőrinc tulajdonában levő, mostanra az állam által visszavásárolt Mátrai Erőmű területén belül történt „környezetkárosítás és más bűncselekmények miatt”. Az erőmű területén környezetszennyezés gyanúja vetődött fel, így bűzről, légszennyezésről és az Őzse-völgyi víztározó szennyezéséről érkeztek beszámolók, nem egy településről.

Kapcsolódó
Veszteséges, környezetszennyező, de még sokáig a nyakunkon marad a Mátrai Erőmű
Napelempark épül, áttér a földgázra, hulladékot is éget, mégsem lesz soha igazán környezetbarát a Mátrai Erőmű. Csakhogy kiváltani sem lehet egyelőre.

A közleményben arról írnak, hogy a korábban kirendelt munkavédelmi szakértő – aki azt állapította meg, hogy nem történt sem veszélyt előidéző cselekmény, sem mulasztás – nem vizsgálta ki rendesen a szálakat, szakvéleményét nem megalapozottan készítette, mivel nem ismerte a többi, például orvosi vagy környezetvédelmi szakértő véleményét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik