Belföld

Vasúti felüljáró korlátjáról húzták vissza a nyomozók a síró férfit

A Pest megyei életvédelmi detektívek egy vasúti sínek feletti korlátról húzva mentették meg egy mindenre elszánt férfi életét. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a nyomozók a fővárosi objektumukba tartottak csütörtök délután a szolgálati autójukkal, amikor a Csévéző utcai lámpás kereszteződésnél leintették őket.

Azért kérték a segítségüket az ott lévők, mert egy férfi a vasúti felüljáró korlátján kívülről akart a sínek közé ugrani. A rendőrök azonnal félreálltak, majd kipattantak a kocsiból és megindultak az öngyilkosságra készülő ember felé.

A férfi a felüljáró vasúti sínpár és felsővezeték feletti részén, a korláton kívül jobb kezével kapaszkodott, baljában egy doboz sört markolt, miközben a sínek felé meredt. A nyomozók két irányból, némán közelítettek felé, testbeszéddel, pillantással kommunikáltak, és észrevétlenül lépdeltek egyre közelebb. Megszólításával, felszólításával nem akarták megijeszteni, félő volt ugyanis, hogy ennek hatására leugrik, mielőtt hozzáérnének.

Összenéztek, majd ketten a járdán, harmadik társuk pedig egy forgalmi okból megálló busz takarásából egyszerre lépett a férfihez. Mindkét karját megragadták és húzni kezdték a korlát felé, miközben azonosították magukat. A férfi ellenállt, és többször is kérte, hagyják őt, mert le akar ugrani. Persze ezt a nyomozók nem tehették, és nem is hagyták.

Ezt követően folyamatosan igyekeztek megnyugtatni, beszéltek hozzá, ám még mindig csak tartani tudták, visszahúzni nem, annak ellenére, hogy egy-egy nyomozó a karját, a harmadik a ruháját megragadva fogta, miközben a környéken összesereglett népes nézőközönségből egy állampolgárt megkértek, hogy hívjon mentőt.

A rábeszélés egy idő után hatott, a férfi elsírta magát, nem küzdött tovább a fogás ellen és közölte: „Jól van, húzzanak be!” Mindhárom nyomozó kellett ahhoz, hogy a közel 100 kilós, testes férfit átvonszolják a korláton és a járdán biztonságba helyezzék. A kiérkező mentők kórházba vitték a férfit.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik