Belföld

Erzsébetváros több pontján fel lehet majd parkolni a járdára a trolik miatt

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Nem férnek el a trolik több helyszínen Erzsébetvárosban a szabálytalanul parkoló kocsik miatt, ezért úgy döntött a Niedermüller Péter vezette önkormányzat, hogy változtat a helyzeten.

Mégpedig így:

  • 75 centiméterre szűkítik a járdát a Dohány utcában
  • de csökkenne a járda szélességét a Nefelejcs és Wesselényi utcában is, hogy az így felszabadult helyekre kocsik parkolhassanak.

A Színes Erzsébetváros nevű Fb-oldal azt írja: az ok rendkívül prózai: „ha a zsúfolt utcában egy nagyobb, szabálytalanul, hanyagul parkoló autó megáll, a trolibuszok már nem tudnak elmenni mellette” – írja a kerületi újság. Dr. Kispál Tibor alpolgármestert idézi a cikk, miszerint a járdán parkolás további térnyerése egyes utcaszakaszokon „reményeink szerint a parkolóhelyek csökkentése nélkül is jelentősen javít a problémán”.

Az változtatásról Vitézy Dávid is posztolt már, szerint viszont ha  ha az „autósok szabályosan parkolnak, a mai parkolóhelyek mellett is elfér a troli. Néhány szabálytalanul az útra lógó autós vagy furgon miatt büntetni a gyalogosokat egészen elképesztő. Nem mellesleg a járda szűkítése ellentétes az OTÉK rendelkezéseivel, melyek 150 centiméterben határozzák meg a járda minimális szélességét (39.§ [2]) és a közutak forgalomszabályozására vonatkozó kormányrendeletben meghatározott általános elvekkel is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik