Belföld koronavírus

Nem kaphat oltást a 16 éves lány, mert a tajszámával valakit már beoltottak

Bruzák Noémi /MTI
Bruzák Noémi /MTI
Mindenki megértő, segítőkész, de még nem született megoldás.

A család akkor szembesült a problémával, amikor a kormány lehetővé tette a 16 évesek oltását is. A lány próbált regisztrálni, de – jogosultság hiányára hivatkozva – ezt visszautasította a rendszer – írja az Átlátszó.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szombathelyi kirendeltségén közölték a családdal, hogy valaki a lány tajszámával már januárban felvette az első, februárban pedig a második védőoltást a Semmelweis Egyetemen. Egy külföldi útlevéllel.

Ehhez képest az egyetem tudatta, három rendszerben tartják nyilván az oltásokat, de náluk ennek nyoma sincs. A család nem adta fel. Körbejárták a hivatalokat, mindenki nagyon segítőkész és együttérző volt, de megoldás egyelőre nincs, a rendszer továbbra sem engedi, hogy foglaljanak időpontot Pfizerre.

Az Átlátszó kereste az operatív törzset, hány olyan esetről kaptak jelzést, amikor más tajszámával vették fel oltást, mi ilyenkor a teendő, de még nem kaptak választ. A portál ugyanakkor emlékeztet rá, februárban hivatalosan még csak az egészségügyben dolgozók, az idősotthonok lakói kérhettek oltást. A lány akkor csak 15 éves volt.

Kapcsolódó
Müller Cecília: Nagyon büszke vagyok a fiataljainkra
Azok a fiatalok is foglalhatnak időpontot az oltásra, akik csak hétvégén regisztráltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik