Belföld

Maga kérte felmentését a Honvédség parancsnoka

MTI / Mészáros János
MTI / Mészáros János

Mint reggel megírtuk, a Magyar Közlönyben megjelent egy nyúlfarknyi határozat, mely szerint Áder János felmenti beosztásából Korom Ferencet, a Magyar Honvédség (MH) parancsnokát, indoklást azonban nem fűztek a döntéshez.

Délelőtt aztán a Honvédelmi Minisztérium (HM) azt közölte az MTI-vel, hogy Korom maga kérte a felmentését Benkő Tibor honvédelmi minisztertől, kérését pedig egyebek mellett azzal indokolta, hogy a Honvédség előtt álló új feladatok más típusú vezetőt kívánnak.

A vezérezredes szerint a 2018-ban rábízott feladatokat – az MH és a HM szétválasztását, az MH Székesfehérvárra költöztetését, a haderő szervezeti átalakítását és a haderőfejlesztés alapjainak megteremtését, az eszközbeszerzések előkészítését – jó eredménnyel, maradéktalanul elvégezte, és sikeresen vezette a Magyar Honvédséget a járványhelyzetben jelentkező feladatok végrehajtásában is.

Korom Ferenc tapasztalatait, tudását tervezetten továbbra is Magyarország szolgálatában, külföldön kamatoztatja, parancsnoki utódjáról egyelőre nem született döntés – írta a HM.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik