Belföld

Gyűlik a pénz Jakab Péternek a rekordbüntetésre

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
Három nap alatt több mint 3 millió forint érkezett a számlára.

Jakab Péter Facebook-oldalán közölte, hogy 3 nap alatt több mint 3 millió forintot küldtek, miután Kövér László, akit elvtársnak titulál, 9,6 millióra büntette a ficsúrozásért. A Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje az adományokat megköszönte.

Az adománygyűjés kapcsán a Jobbik előzőleg szintén elvtársazta és lekommunistázta, illetve leházmesterezte Kövér Lászlót, amiért elvette a szót Jakab Pétertől.

Mint írták, a fideszes házelnöknek láthatóan

komoly mentális terhelést jelent a mások véleményének meghallgatása, illetve a házelnöki munka,

ami veszélyes az ország jövőjére nézve. Az ellenzéki párt szerint Kövér László visszaél hatalmával,

 zsarnok pártpolitikusként önkényeskedik a házelnöki pulpituson, de legkésőbb 2022-ben csúnyán meg fog fizetni a demokrácia ellen elkövetett bűntetteiért.

Kapcsolódó
TGM: Kövér László és az ellenzék becsülete
Kövér Lászlóról mindettől függetlenül is terjesztik, hogy „kommunista” volt, amiből egyetlen árva szó sem igaz.

Amit Kövér László tett, az „a parlamentarizmus legalja”.

Ezt mondta napirend előtt szerdán Szilágyi György (Jobbik) arról, hogy a házelnök a Jobbik frakcióvezetőjétől elvette a szót. Ha a jobbikosoktól elveszik a szót, elnémítják a mikrofonjukat, akkor nemcsak őket hallgattatják el, hanem azt a sok millió embert is, aki rájuk szavazott és beküldte őket az Országgyűlésbe – tette hozzá.

Az állami hírügynökség szerint a képviselő parlamenti jegyzőkönyvekből idézve beszélt arról, hogy az elmúlt években Orbán Viktor miniszterelnök és több kormánypárti képviselő is használt sértő kifejezéseket a Jobbikkal kapcsolatban –  például „zsúrpubi”, „csicskapárt”, „moslékkoalíció” – mégsem kaptak figyelmeztetést, büntetést.

Jelezte, az ellenzék több hónapja nem jár a házbizottság üléseire sem, mert a házelnök folyamatosan sértegeti az ellenzéki pártokat.
Szerinte a „parlamentarizmus legalja”, hogy Kövér László kedden megvonta a szót Jakab Pétertől, majd házelnökként a pulpitusról sértegette, ittassággal vádolta a Jobbik frakciót.
Úgy fogalmazott: “nem tudnak minket megtörni, addig harcolunk, amíg nem lesz jogállam és demokrácia ebben az országban”.

Rétvári Bence államtitkár erre úgy reagált: a magyar demokrácia mélypontja Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde volt, amire

a DK nevű politikai szekta épül,

ami ellen a Jobbik megalakult, míg most az őszödi beszéd elmondóját támogatja. A Jobbikot

zsebre vágják az oligarchák, néha Simicska Lajos, néha a Gyurcsány-Dobrev klán

– fogalmazott. A Jobbik megalakulásakor éppen a kommunista utódpárt és a liberálisok eltávolítását tűzte ki célul, most pedig velük indul együtt a választáson – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik