Belföld

Tagadja tettét a 2010-es máriapócsi gyilkossággal gyanúsított férfi

Letartóztatást indítványozott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azzal a 45 éves B. Róberttel szemben, akit a 2010-es máriapócsi gyilkossággal gyanúsítanak.

A 75 éves áldozat holttestét a rokonai találták meg 2010 szeptemberében az otthonában. A rendőrség emberölés miatt indított nyomozását, azonban két év múlva fel kellett függeszteni, mert nem találták meg az elkövetőt. Az eljárás folytatását a Nemzeti Nyomozó Iroda rendelte el 2020 augusztusában, mert új bizonyíték merült fel, amit korábban még nem vizsgáltak meg.

Az újabb szakértői vizsgálat alapján megalapozottá vált a gyanú, hogy az emberölést egy a jelenleg is erőszakos bűncselekmények miatt fegyházbüntetését töltő férfi követte el, ezért őt a rendőrség idén februárban gyanúsítottként hallgatta ki. B. Róbert tagadta a bűnösségét, a védekezését azonban több bizonyíték cáfolja, illetve jelenleg is tartanak olyan nyomozati cselekmények, amelyek még jobban alátámaszthatják a bűnösségét.

A férfi pár nap múlva szabadulna a fegyházból, azonban az ügyészség szerint fennáll a veszélye, hogy megszökne, elrejtőzne a hatóság elől, ezért indokolt őt egy hónapra letartóztatni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik