Belföld

Újra kell fizetni a parkolásért, de pár napig még türelmesek az ellenőrök

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Átlépte a beoltottak száma az 5 milliót, ezért megszűnt az ingyenes közterületi parkolás. (Az ingyenes parkolás okozott bosszúságot is sokaknak, mert jóval nehezebb volt szabad helyet találni az autónak.) Mától tehát újra fizetni kell a parkolásért az arra kijelölt zónákban.

De az önkormányzatok pár napig tolerálják a nemfizetést. Az Infostart összeállításából kiderül, hogy az önkormányzatok május 31-ig, tehát jövő hétfőig nem büntetnek a fizetés nélküli parkolásért.

A Magyar Autósklub állásfoglalása szerint akik megvették az éves parkolási bérletét, de eddig ingyenes volt a parkolás, azt kártérítés illetheti meg. Vagy a pénz jár vissza, vagy ennyivel meghosszabbítják a parkolási igazolvány érvényességét.

A XIV. kerületi önkormányzat már jelezte, inkább fizet, mint adminisztrál, de aki nem ragaszkodik a pénzéhez, annak természetesen meghosszabbítják a jogosultságot. A II. kerületben ezen a héten már figyelmeztetik az autósokat, hogy vége az ingyen parkolásnak, Zalaegerszegen pedig helyi rendeletet hoztak arról, hogy május 31. az ingyen parkolás jogszabályi lejárta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik