Belföld

A helyiek panaszai miatt ebrudalták ki Szadáról a szafariparkot

Safari Park Szada
Safari Park Szada

Mint arról pár napja a Soksínű vidék beszámolt, nem kapott engedélyt a további működésre, bezár a Szadai Szafari Park.

A Blikk most arról ír, hogy az önkormányzat a környéken lakók panaszai miatt döntött a Magyar Nemzeti Cirkusz mintegy száz állatának otthont adó park elküldéséről.

A lap kérdésére Szada polgármesteri hivatala közölte, szerintük a parkot működtető Richter család – az eredeti elképzelésen messze túlterjeszkedve – még egy minividámparkot is működtetni kezdett, több alkalommal pedig hangosítással erősített rendezvényeket tartott.

„Sajnos, a nyitás után azzal kellett szembesülnünk, hogy a sok ezer látogató autójával itt sorakozik az utcán, ki sem lehet lépni. Minket nem az állatok zavartak, sokkal inkább a forgalom és a hangosítás” – mondta egy helyi lakos, hozzátéve, sokszor nyújtottak be panaszt, végül az utca lakói társaságba tömörültek, így sikerült elérni, hogy ne támogassa tovább a működést az önkormányzat.

A szafaripark ezután Facebook-közleményében kért segítséget olyan önkormányzatoktól, amelyek befogadnák az állatokat.

„15 hektár területre lenne szükségünk Budapest vonzáskörzetében” – mondta a park és a cirkusz igazgatója, ifjabb Richter József, aki szerint máris rengeteg polgármester jelentkezett náluk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik