Belföld koronavírus

Megvan, mikor törölhetik el az ingyenes parkolást

Javul a járványhelyzet, ezért egy-két héten belül megszűnik az ingyenes parkolás a közterületeken, és visszaáll a korábbi rend, vagyis ismét fizetni kell a várakozásért – írta még kedden a Magyar Nemzet, a Világgazdaság pedig már azt is tudni véli, mihez köti a kormány ezt a változást.

A lap információi szerint akkor törlik el az ingyenes parkolást, amikor a beoltott emberek száma meghaladja az 5 milliót.

Ellenzéki városvezetők már régóta sürgetik, hogy a kormány szüntesse meg az ingyenes parkolást, mivel az hatalmas bevételkiesést okoz az önkormányzatoknak. Budapest számos területén ráadásul parkolóhelyet is alig lehet találni, ami megkeseríti a helyi lakosok életét, és jelentős mértékű légszennyezettséget okoz. Május elején már Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere is az ingyenes parkolás eltörlését szorgalmazta, miután az intézkedés miatt a város esetében 20–30 milliós a bevételkiesés havonta.

A beoltottak száma a szerda reggeli adatok szerint 4 790 996, ám miután az operatív törzs tájékoztatóján bejelentették, hogy mától 199 ezer dózis erejéig újra lehet Pfizer-oltásra jelentkezni, a hét végére feltehetően már lőtávolban lesz az ötmilliós küszöb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik