Belföld koronavírus

Később emelhetnek vádat Gődény György ellen, mert minden iratot látni akar

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Később emelhet vádat az ügyészség a rémhírterjesztéssel gyanúsított Gődény György ellen. Ennek az az oka, hogy a gyógyszerész minden iratba be szeretne tekinteni az ügyészi döntés előtt.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy a Nyíregyházi Járási Ügyészség még nem tudta meghozni az érdemi döntését egy rémhírterjesztéssel gyanúsított férfi ügyében, mivel kiderült, hogy a gyanúsított ragaszkodik ahhoz a törvényben biztosított határidő betartásához, miszerint egy hónapja van arra, hogy az ügyészség döntése előtt az eljárás valamennyi iratát megismerje, illetve indítványokat, észrevételeket tegyen.

Az iratok megismerésének lehetőségét a rendőrségnek kell biztosítania a gyanúsított számára, ezért az ügyészség most ennek elvégzésére hívta fel a rendőrséget. Az egy hónap letelte után születhet meg az ügyészi döntés.

– mondta lapunknak a csoportvezető ügyész.

Gődényt még december 11-én hajnalban állították elő a lakásán tartott házkutatás során, majd rémhírterjesztés miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyógyszerész azt állította, hogy nem követett el bűncselekményt, és ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, hogy ő csupán orvosi tényeket közölt az oldalán tudományos kutatásokra alapozva.

A virusszkeptikus férfi a kihallgatása során panasszal élt a gyanúsítás ellen, valamint a lakásában tartott kutatás és az otthonában lévő eszközök lefoglalása miatt is, de az ügyészség mind a három panaszát elutasította. A gyanúsítás azóta sem változott, azaz Gődénynek továbbra is rémhírterjesztés miatt kell felelnie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik