Belföld

Azt állítja a 2004-es péteri csecsemőgyilkos, hogy nem is tudott arról, hogy kisfia született, tíz évet kaphat

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség azzal az S. Józseffel szemben, aki 17 évvel ezelőtt egy zsákba tette az újszülött csecsemőjét, majd a lomtalanításra kitett hulladék közé rejtette.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyészség 10 év fegyházat kért a férfira arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyalás jogáról.

Hozzátette, a terhelt tagadta eddig a bűncselekmény elkövetését és azt állította, hogy ezt csak a volt felesége találta ki és nem is tudott az újszülött csecsemőről.

A férfi 2001 óta élt együtt a megölt baba anyjával. Együtt neveltek öt gyermeket Péteriben található otthonukban, akikből kettő közös volt, három a nő előző kapcsolatából származott. A nővel korábbi terhessége alatt is előfordult, hogy nem észlelte magán annak jeleit csak egészen későn, rövid idővel a szülés előtt. A férfi és a nő párkapcsolata 2004-re megromlott, a férfi többízben agresszíven viselkedett és tettlegességre is többször sor került.

Az ominózus napon a nő hasi görcsökre ébredt. A tapasztalt tünetekből rájött, hogy ismét terhes és valószínűleg megindult a szülés. A férfi ekkor másik szobában aludt és csak a reggeli munkába készülődés során ment be oda, ahol a nő időközben már megszülte a gyermeküket. Észlelve a történteket a férfi feldühödött és trágár szavakkal kérte számon a nőt a gyermek miatt.

Az asszony megpróbálta csendesíteni a férfit és kérte, hogy hívjon mentőt, majd ezt követően elment tisztálkodni a fürdőszobába. Ekkor a férfi egy paplanhuzatba tekerte az újszülöttet, majd kivitte az utcára, ahol egy műanyag szemeteszsákba is beletette. Ezután, mivel az utcában éppen lomtalanítás volt, az egyik hulladékkupacba rejtette a zsákot.

Visszatérve a házba nem mondta el a nőnek, hogy mit csinált, de megfenyegette, hogy ha bárkinek szól a gyermekről, akkor őt megöli. Az újszülött élettelen testét még ugyanezen a napon, Péteri külterületén található szeméttelepen, hasznosítható dolgok után kutató személyek találták meg.

A gyermek ellátatlanság, magárahagyatottság és kihűlés miatt vesztette életét, amelyben közrejátszott a szemeteszsákba csomagolással együtt járó levegőelhasználódás, fulladás is. Mivel nem tudták azonosítani a hozzátartozókat, ezért annak idején az eljárást felfüggesztették. Tavaly azonban DNS azonosítással sikerült az ügyben áttörést elérnie a Nemzeti Nyomozó Irodának.

A megölt gyermek anyja a vallomásában azt mondta, hogy a férje féltékeny volt, többször megverte, s lelki és fizikai terrorban tartotta egy idő után , ezért megromlott a kapcsolatuk. Egy őszi hajnalon hasfájásra ébredt, egy órával később pedig egy kisfiúnak adott életet. Elmondása szerint nem volt tisztában a terhességével.

A Pest Megyei Főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik