Belföld

Hagyta meghalni a csikket párnában elnyomó társát, felfüggesztettet kaphat

police.hu
police.hu

Segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség azzal a 40 éves apci nővel szemben, aki két évvel ezelőtt magára hagyta a társát az égő házban. A férfi füstmérgezésben meghalt.

A nő és a későbbi áldozat  egy elhanyagolt salgótarjáni lakóházban italozott. A férfi az ingatlan bejárati ajtóval szemközti szobájában a nő mellett fekve, a közvetlenül a padlóra helyezett ágyneműk között dohányzott, majd az izzó cigarettáját egy párnában nyomta el, ezért a fekvőhelyük lángra kapott.

A nő a tűz miatt elindult kifelé a helyiségből, erre felszólította a férfit is, aki felállt és a szobából még kijutott ugyan, de a bejárati ajtóig már nem ért el. A belélegzett nagy mennyiségű füst miatt ugyanis összeesett az előszobában  és elvesztette az eszméletét.

police.hu

A nő észlelte, hogy a férfi nem jön ki, azonban nem segített neki kijutni és a szomszédoktól sem kért segítséget. Ehelyett leült a ház elé, majd egy idő után – hogy a füst ne áramljon ki a lakásból – bezárta a bejárati ajtót és elhagyta a helyszínt.

Az ingatlanban nem volt nagy mennyiségű éghető anyag, és a zárt nyílászárókon keresztül a tüzet tápláló oxigén nem jutott be a házba, így a tűz kialudt. A férfi füstgázmérgezés következtében halt meg, nem kizárt hogy már a bejárati ajtó bezárása előtt. Holttestére csak egy hét múlva találtak rá. A 40 éves nő beismerő vallomást tett a gyanúsítotti kihallgatása során.

A nőtől nem volt ugyan elvárható, hogy a saját életét is közvetlen veszélybe sodorva az ingatlanba visszamenjen a férfiért, és az sem bizonyos, hogy az áldozat élete a bármilyen rövid időn belül érkező segítséggel megmenthető lett volna, de mivel a nő a tőle elvárható minimális segítséget sem nyújtotta, ezért az ügyészség segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat ellene. Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért a nőre azzal, hogy kötelezzék a  400 ezer forintos bűnügyi költség megfizettetésére is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik