Belföld

Címével ellátott kartondobozban tette ki a kölyökkutyákat egy rakamazi férfi

police.hu
police.hu

Egy rakamazi férfi gyalogolt Szabolcs és Balsa között, amikor állatnyüszítést hallott. Az úttest melletti növényzeten túl, egy földúton találta meg az elázott kartondobozt, amelyben hat, alig egy hónapos kiskutya volt étlen-szomjan.

A megtaláló semmiképp sem akarta a kölyköket a sorsukra hagyni, ezért elgondolkodott kinek szólhatna, amikor épp egy arra közeledő rendőrautót pillantott meg a műúton. Azonnal intett az egyenruhásoknak, jelezvén, hogy mit talált.

police.hu

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Rakamazi Rendőrőrsének járőrei értesítettek egy állatvédő szervezetet, akik a kölyökkutyákat gondozásukba vették. A rendőrök miután az állatok biztonságáról gondoskodtak, elindultak felkutatni a tulajdonost.

Segítségükre volt, hogy a kartondobozon, és az abban talált számlán is ugyanaz a címzés volt. A rendőrök kérdésére a rakamazi ingatlanban lakó 41 éves férfi elismerte, hogy kitette, és sorsára hagyta kutyája kölykeit. Az állatkínzással meggyanúsított  férfi korlátozott anyagi körülményeivel indokolta a tettét, védekezésképpen pedig azt mondta, hogy abban bízott megtalálják a kölyköket még pusztulásuk előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik