Belföld koronavírus

Koronavírus: utoljára tavaly októberben haltak meg ilyen kevesen egy nap alatt

MTI / Vajda János
MTI / Vajda János

426 az új fertőzöttet regisztráltak tegnap óta, ezzel a járvány kezdete óta összesen 798 573 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az aktív fertőzöttek száma pedig 138 384 főre csökkent.

Elhunyt 38 beteg, így az elhunytak száma 29 213 főre emelkedett. Ilyen alacsony napi halálozás utoljára tavaly októberben volt.

Jelenleg 2259 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, ez minimális csökkenést jelent tegnap óta. A halálozáshoz hasonlóan a kórházban kezeltek száma is a második hullám kezdeti szakaszát idéző értéken áll.

258-an vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 4 639 299 fő, közülük 2 727 165 fő már a második oltását is megkapta. Már több mint 5 millióan regisztráltak oltásra és 81%-uk meg is kapta azt. Vasárnap valamivel kevesebb, mint 4 ezer ember kapta meg az első oltását.

Korlátozott mennyiségben lehet még foglalni Szputnyik és AstraZeneca oltásokat az időpontfoglalóban, és keddig még kevés Pfizert is annak, akik SMS-t kaptak. A Sinopharm-oltásokat továbbra is folyamatosan hirdetik a kórházak köszönhetően a hazánkba érkezett bőséges szállítmányoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik