Belföld

Ma kevés eső, holnap több, hétfőn még több

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Ma több órára kisüt a nap, de a fátyolfelhők mellett újra gomolyfelhők képződnek, és többfelé valószínű záporeső, zivatar – legkevésbé az Észak-Alföldön. Általában gyenge marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében lehetnek erős széllökések – olvasható a Kiderül.hu-n. A hőmérséklet napközben 18 és 23, késő este 10 és 15 fok között valószínű.

Szombat éjjel, vasárnap reggel jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Napközben a vastagabb felhőzóna kelet, északkelet felé húzódik. Mögötte gomolyfelhők képződnek, de az ország nagy részén hosszabb-rövidebb napsütés is lehet. Estétől délnyugat felől ismét egyre többfelé beborulhat az ég. Több helyen előfordul eső, zápor, zivatar. A nyugati, délnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatar térségében viharossá is fokozódhat a szél. A csúcshőmérséklet 17, 23 fok között valószínű.

Hétfőn aztán még több helyen ered el az eső, és a hét további napjára is hasonló időt jósolnak, az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán 22 fok körüli napi csúcs, de több helyen eső.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik