Belföld koronavírus

Pintért faggatta volna az ellenzék járványügyben, a fideszesek megakadályozták a kérdezősködést

Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Három héttel ezelőtt is meg szerette volna hallgatni a parlament népjóléti bizottsága Pintér Sándor belügyminisztert, ő egyben az operatív törzs vezetője is, ilyen minőségében kapott meghívást az ülésre Pintér, akkor azonban közbejött valami. Mostanra tették át az időpontot. Pintér jött, de a Fidesz-KDNP kormánykoalíció képviselői meghiúsították a meghallgatást, mert kivonultak az ülésről – ez Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjének videójából derül ki. Az ellenzéki tagok Pintért a járványügyi védekezésről faggatták volna.

Az volt az érvük, hogy nem tudják elfogadni, hogy Korózs Lajos, MSZP-s képviselő a bizottság elnöke, azt szerették volna, hogy valaki más elnököljön. (Korózst időnként azért bojkottálja a kormányoldal, mert tavaly tavasszal egy videót osztott meg, amelyen egy magát mentődolgozónak mondó nő kritizálta a kórházi ágyak felszabadítását, ám a nőről nemsokára kiderült, hogy nem volt mentőápoló.)

„A fideszesek néha bojkottálják az üléseket, főleg ha az operatív törzs tagjait hallgatnák meg. Néha viszont eljárnak az ülésekre, és szavaznak is, akkor is ha Korózs elnököl – utoljára április 13-án például”, emlékeztet a 444.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik