Belföld

Vitray Tamást autóbalesete után eltiltották a vezetéstől, de kijárta, hogy töröljék a tiltást

Tovább vezethet Vitray Tamás, aki februárban súlyos balesetet okozott Budapesten, az Andrássy úton. A 88 éves tévés a napokban kapta kézhez az ügyben a rendőrségi végzést: pénzbüntetést kell fizetnie.

A hatóságok első körben a vezetéstől is eltiltották, de miután Vitray levelet írt, és méltányossági alapon kérte a tiltás törlését, végül eltekintettek a retorziótól.

A Blikk szerint a vírushelyzet miatt személyes meghallgatásra nem került sor, Vitray indokait a levél alapján fogadták el.

Első körben a pénzbüntetés mellett negyedévre bevonták volna a jogosítványomat. Szerettem volna, ha ezt elengedik, mert nem vezetéstechnikai hiba történt, hanem figyelmetlenség

– monda Vitray, aki azzal érvelt, hogy egyedül él, egyedül kell gondoskodnia magáról és a legfontosabb helyekre, ahová el kell jutnia, csak többszöri átszállással tudna tömegközlekedni.

A pénzbüntetés nagyságát a tévés nem árulta el, de a lap szerint akár hat számjegyű összeget is kiszabhattak.

Vitray Tamásban nem maradt félelem a baleset óta, azóta is autóba ül, amikor el kell mennie otthonról.

Ötvenkilenc éve vezetek, nem tudnék már újat tanulni, ráadásul pontosan tudom, hogy a baleset pusztán figyelmetlenség miatt történt

–  magyarázta a legendás műsorvezető, aki korábban arról is beszélt, ha érzi, hogy romlanak a vezetési képességei a kora miatt, akkor többet nem ül volán mögé. Vitray Tamás autója totálkáros lett, és mivel biztosítója a károsult fél kárát fizeti, jelenleg kölcsönkocsival jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik